Mit o hranjenju psa s surovim mesom

Prehrana, Surova ali kuhana pasja hrana, Zanimivo

Mit o surovem mesu v pasji prehrani

Ljudje so dolga leta verjeli, da pes, na podlagi hranjenja s surovim mesom, postane agresiven oziroma krvoločen. Pa ta mit res drži?

Ne, seveda ne drži.

Gre samo še za en mit izmed mnogih, ki so nastali ali iz nevednosti ali zaradi nerazumevanja pasje diete s surovim mesom.

Zakaj pes postane agresiven?

Pes bi, ne glede na dieto s surovim mesom, postal agresiven, če je k temu nagnjen in ni deležen pravilne socializacije in vzgoje.

Med dieto s surovim mesom in agresivnostjo ni direktne povezave. Surova hrana sama po sebi ni nikakršen problem. Problem agresije pri hrani je načeloma varovanje hrane na splošno in občutek ogroženosti psa.

Kaj storiti, če pes varuje in je agresiven

Če pes kaže agresijo do česarkoli: igrače, postelje, ljudi, hrane, ipd., je ena izmed prvih stvari, ki jih je potrebno storiti, psa vzgojiti in naučiti poslušnosti.

Gre za to, da se mora pes naučiti spoštovanja do vodnika in samokontrole. Pes, ki se je naučil odziva na sedi, pridi, lezi, spusti, je v 99 odstotkih pes, ki se je naučil samokontrole.
Tak pes svojega vodnika spoštuje in je tako manj verjetno, da bo razvil znake agresije.

Ob navedenem seveda obstaja dejstvo, da se pasjo agresijo lažje izzove s surovim mesom kot surovim korenjem. Tudi človek močneje in bolj hrabro ščiti tisto, kar ima najraje.

Deli s prijatelji: