Kakšni so Premium izdelki pasje hrane

Briketi in mokra pasja hrana, Prehrana

Kateri so Premium izdelki pasje hrane

Viri in razpoložljivost hranil so ključnega pomena v pasji prehrani. Komercialna hrana za pse se razlikuje po kakovosti in vsebnosti sestavin, formuli in njeni hranilni vrednost.

Premium blagovne znamke pasje hrane so pripravljene na podlagi standardov (AAFCO, FEDIAF, …). Vsebujejo višjo vsebnost kakovostnih sestavin kot so beljakovine, antioksidanti in vitamini ter nizko vsebnost soli, umetnih barvil in konzervansov.

Pomembna informacija o kvaliteti hrane je tudi njena vsebnost mesa in mesnih izdelkov (namesto pepela in mesne moke). V Priemium blagovnih znamkah pasje hrane so te količine neprimerno višje, kar se lahko razbere že iz embalaže same.

Boljše sestavine pomenijo boljšo prebavljivost in zdravje psa.

Ekonomske različice, poleg že navedenih razlik, na drugi strani vsebujejo veliko več sestavin kot je koruza, pšenica, gluten, soja, mesna in kostna moka. Navedeni povzročajo alergije in so šibek vir beljakovin.

Je Ekonomska različica hrane za pse res cenejša?

Hranilna vrednost Premium blagovnih znamk pasje hrane je velko višja od njihove Ekonomske različice.

To pomeni, da s Premium blagovnimi znamkami hrane pes vnaša v telo manj balastnih, nepotrebnih, neprebavljivih ali celo škodljivih sestavin.

Višja kakovost Premium blagovnih znamk pasje hrane tako prispeva tudi k boljšemu razvoju in zdravju psa, kar pomeni manj zdravstvenih težav in posledično manj obiskov veterinarja ter daljšo življensko dobo.

V mislih je potrebno imeti tudi (kar se lahko prebere iz embalaže), da je doziranje Premium Pasjih obrokov nižje, kar posledično prispeva k nižji ceni posameznega obroka.

Tudi rangi Premium blagovnih znamk hrane se med seboj razlikujejo in se ocenjujejo med 1. in 6. rangom (razredom), kjer višji rang pomeni višjo kakovost.
Rang Premium blagovnih znamk pasje hrane pove v kakšni meri so spoštovani standardi, kjer pa vsi izdelki enake blagovne znamke niso vedno rangirani enako.

Torej, je bolje in ceneje kupiti Ekonomsko različico kot Premium blagovno znamko?

Mešanje ranga in okusa hrane za pse

Vsaka blagovna znamka pasje hrane sledi specifični formulaciji in prehranski filozofiji posameznega proizvajalca. Proizvajalci zasnujejo izdelke tako, da ti omogočijo uravnoteženo količino hranilnih snovi posameznega obroka. Velikost obroka je tudi odvisna od starosti in telesne teže psa (upoštevati je potrebno tudi aktivnost).

Pri mešanju različnih blagovnih znamk pasje hrane se tako lahko zgodi, da bi pes namesto pridobili “najboljše obeh”, je prikrajšan. Zadostne količine hranilnih snovi v tem primeru niso pravilno usklajene.

V kolikor lastnik želi psu ponuditi hrano različnih blagovnih znamk, je to primerno storiti tako, da se blagovne znamke menjava na nekaj mesecev in jih se ne meša med seboj.  V primeru prebavnih motenj bi pri nenadziranem mešanju težko ugotovili, kateri izdelek psu dejansko škoduje.

Mešanje različnih okusov ene linije določene blagovne znamke, načeloma, nebi smelo povzročati problemov.

Deli s prijatelji: