V hribe s psom

V hribe s psom! Midva obožujeva ta predlog! Kaj pa vi?

DANES je edini pravi dan za odlično družbo in čudovite kraje. Le po pameti jih je potrebno izbrati glede na vremenske razmere, kondicijsko pripravljenost in ustrezno opremo.

Ideje ali pa namige, če želite, najdete v galerijah slik.

Za dušo in telo

Mogoče se sliši oguljeno, a prepričljivo obiskovanje hribov s psom deluje dobro na našo in voljo naših kosmatincev.

Pohodništvo je ne le odlična vadba za telo, je tudi način aktivnega preživljanja prostega časa s pasjim prijateljem.

Pes je odličen spremljevalec na tovrstnih potepanjih in zelo uživa v pohodih, zvokih in vonjih narave.

Priprava psa na hribe

Ne pozabite, da je kondicijska priprava tako za vodnika kot za psa zelo pomembna. Pomembno je tudi, da poti ali vrhove izbirate glede na pasje kondicijske zmožnosti, situacije in njegovo starost ter zdravstveno stanje.

Pes mora biti vzgojen in poslušen, saj ga verjetno ne boste imeli na povodcu tam nad 1000 m (kjer se grehi brišejo ;)). Pred takim podvigom morate tako psa nujno naučiti odpoklica in se zavedati, da ne sme motiti ne drugih pohodnikov in ne divjih živali. Tudi vi imate radi red in mir v svoji hiši…

Imejte s seboj dovolj vode, ki je namenjena izključno psu, da ne pride do dehidracije ali toplotnega udara. Pazite tudi na njegove tačke.

Vsekakor pa k svoji prvi pomoči dodajte tudi prvo pomoč za psa. Verjamite, bolje je, da jo nosite s seboj in je nikoli ne potrebujete kot obratno.

Sveti Primož in Felicijan, Jamnik

Sveti Primož in Felicijan, Jamnik

Iz Nemilj, skozi gost, zelen gozd, med borovničevje na Jamnik. Cerkev sveti Primož in Felicijan ponudi odličen razgled na dolino.
Travniki ob poti so bili polni rož’c, metuljev, čebel in zelenih razgledov.
Pravi raj za dušo.

poglej več...
Koseški hrib iz Topol, razglednik

Koseški hrib iz Topol, razglednik

Na Koseški hrib na razglednik po Googlovih poteh. No, sva mislila, da bo pot iz Topol mala malica. Po dveh in po štirih je šlo, a je uspelo. Neprehodnih poti in padlih dreves je bilo ničkoliko.
Na vrhu se je odprl razgled na Komendo…

poglej več...
Tošč

Tošč

Pobeg v hribe iz ponorelega sveta v naravo, med drevesa in svež zrak. Nič ljudi, tako zelo zelo prijetno. Pes, hribi, vreme, Tošč. Zmaga.

poglej več...
Rodica

Rodica

Uvod v vroče poletje. V hribe s psom, na Rodico. Zgodnji štart in spogledovanje s kravicami. Sončenje in okrepčilo je čakalo na vrhu.

poglej več...
Vrh Svetih Treh Kraljev

Vrh Svetih Treh Kraljev

Od doma na Goropekah na Vrh Svetih Treh Kraljev tokrat. Malo čez kolovoze, skozi smrekov gozd, travnike, čez makedamske poti mimo kmetij.
Odlično izkoriščen dan, nagrajen tudi s čudovitim razgledom na Triglav.

poglej več...
Planica (Sveti nadangel Gabrijel)

Planica (Sveti nadangel Gabrijel)

Ko bel in mrzel dan spremeni svoje barve… Vroč čaj in zimski sončni zahod polepšata še tako kisel dan. Planica pri cerkvici Svetega nadangela Gabrijela se je obarvala v mavrični, Novoletni sončni zahod.
Ob poti so pohodniki postaviti jaslice in okrasiti Novoletno jelko, da je vzdušje bilo res pravo.

poglej več...