Pasja prehrana

Pasja prehrana in priboljški

Pravilna prehrana psa vpliva tako na njegov pravilen razvoj in zdravje, kot tudi na njegovo regeneracijo. Zdravo hranjenje psa je tako zelo pomemben dejavnik, ki služi po pregovoru: “Bolje preprečit kot zdraviti.” ali drugače: ”Jabolko na dan, odžene zdravnika stran.”

Vrst pasje hrane je veliko (pasji briketi, pasji peleti, mokra hrana za psa, kuhana hrana, surova hrana,…). Pomembno je, da je pasja prehrana prilagojena aktivnostim in starosti psu.

Kako, kdaj in kolikokrat na dan hranite psa?

V mislih imejte, da se mladička ne hrani enako kot juniorja ali seniorja. Hranjenje psa morate tako časovno kot količinsko in kalorično prilagoditi njegovi starosti in aktivnosti.

Pozor! Hranjenje psa večkrat na dan ne pomeni več dnevnih obrokov na dan, ampak dnevni obrok razdeljen na več delov.

Ob prehajanju iz ene vrste hrane na drugo bodite pozorni na alergije, prebavne motnje in količinsko doziranje. Pametno se je držati dnevno potrebnih količin, ki jih, v primeru industrijske hrane (briketi, peleti, mokra hrana,…), najdete načeloma na embalaži. Pri kuhani in surovi pasji hrani, bo potrebno malo več znanja…

Priboljški, vprašate?

Psu zdravi, količinsko pravilno omejeni in ob pravem času so vedno zaželjeni. Izberite jih glede na okus vašega psa in ne pozabite na njihovo kaloričnost. Le-to morate odšteti od dnevnega obroka, da ne bodo trebuščki preveč in prehitro zrasli.